Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vyrovnání s církví je další zlodějna

Počátkem devadesátých let byly navráceny katolické církvi některé stavby. Tehdejší kardinál František Tomášek prohlásil, že další majetek nebude již církev požadovat. Pak zemřel a na jeho místo nastoupil kardinál Miloslav Vlk a všechno bylo jinak.

Přes dvacet let se handrkuje katolická církev se státem o majetek. Po celou tu dobu však odmítá odluku státu od církve, což by znamenalo, že již stát, tedy daňoví poplatníci, nebudou muset na mzdy a provoz církve odevzdávat své daně. Dnes činí státní příspěvek na církve celkem 1,4 miliardy ročně. A to prosím o Česku prohlásil kardinál Ratzinger, že je to nejateističtější stát v Evropě. Když byl ve Staré Boleslavi a bavil se s tamějším farářem, mimochodem Polákem, postěžoval si farář, že ve městě, které se z hlediska katolické církve řadí k nejvýznamnějším ve státě, kvůli zavraždění katolické ikony svatého Václava, chodí na mši svatou jenom třináct lidí.

Žijeme v časech, kdy se jeden evropský stát za druhým řítí do finančního propadu, Řecko už nezachrání nic, Itálie, Španělsko a Portugalsko se k němu blíží téměř kosmickou rychlostí.

I Česká republika, zásluhou zesnulého ministra Janoty, ale především zásluhou šílených experimentů chemika Kalouska, se stále více propadá do rozpočtového kolapsu.

Šetří se kde se dá, lidé se doslova odírají bez nože a přesto nejsou peníze v téměř žádném resortu. Školstvím počínaje, zdravotnictvím konče. A v této době přijde Nečasova vláda, ústy ministra kultury Jiřího Bessera (TOP 09) a za mohutné podpory Kalouska, jak jinak než opět TOP 09, s tím, že se podepíše zákon o vyrovnání státu s církví.

Především katolické církvi by se podle tohoto návrhu mělo vrátit 181 tisíc hektarů lesů, 72 tisíc hektarů zemědělské půdy, fyzicky by se mělo církvi vrátit 72 miliard korun a dalších 59 miliard by se jí mělo dvacet let splácet. Ročně by tak církev dostávala splátku 2,5 miliardy korun. I s úroky by se tedy mělo jednat o celkových 270 miliard korun. A to prosím církvi, k níž se hlásí minimum českých občanů.   

Veškeré uvedené údaje pocházejí z veřejně dostupných zdrojů. Nikde jsem se však nedočetl, že by poté měla nastat odluka církve od státu a stát, tedy my všichni, bychom ji už nemuseli dotovat. Pan Kalousek a Nečas si klidně a vesele kupčí s našimi penězi, rozhazují je tak, jako bychom jich měli víc nežli arabští šejkové, a přitom Kalousek neustále brečí, jak se musí škrtat, šetřit a víc a víc odrbává lidi. Jestliže je na tom stát tak špatně, tak proč mu ještě takhle strašlivě pouštět žilou? Kde je příslovečná skromnost a ohleduplnost církve? Jenom v prohlášeních na oblbnutí lidí, jinak jde církvi jen a jen o majetek.

Za největší zlodějnu století v našem státě považuji Klausovu kuponovou privatizaci. Při ní se ztratil majetek za dva biliony korun, některé prameny uvádějí dokonce tři biliony korun. Byl to majetek státu. A kdo tvoří stát? Pár ministrů, premiérů a vládních úředníků? Nikoliv! Stát tvoří lidé. A ti byli nehorázně okradeni.

Vyrovnání státu s církví považuji za další ohromnou zlodějnu na lidech, protože to opět budeme muset zaplatit my. O to více budeme muset platit i za základní zdravotní péči, za školu a za všechno možné. Zato církev si polepší.

Neměli bychom jenom sedět se založenýma rukama a čekat až se zruší nemocenská a důchody, protože na ně nebude, neměli bychom čekat až se tělesně postižení dostanou na hranici hladu, protože na ně peníze nebudou. Měli bychom proti všem zlodějnám ala Kalousek vehementně protestovat, vyjít do ulic a tuto vládu, která nás vede do záhuby, vypráskat bičem.

Přiznávám se, že jsem zarputilý ateista, tvrdím, že nejlepším obchodníkem všech dob je církev, protože velice dobře obchoduje s lidskou hloupostí a něčím, co existuje pouze v mysli, a to již dva tisíce let. Nebráním však církvi právo na existenci, ale jenom za své, nikoliv za moje peníze a peníze dalších, kteří věřící nejsou.

A na závěr malý příklad, jak funguje katolická církev. Ve Staré Boleslavi, v bývalém klášteru, byl Domov důchodců. Na sedmdesát starých lidí tam vcelku spokojeně žilo. Měli k dispozici zahradu a veškeré sociální zázemí včetně lékařské péče. Pak církev požádala o vrácení a klášter dostala. Stařenky a střečkové byli rozprášení do okolí a mnoho z nich tuto změnu nepřežilo. Klášter byl perfektně opraven. Za čí peníze? Prý za církevní, ale kde ty peníze církev vzala? Zase jenom od nás! Nyní v klášteru žije kolem dvacítky jeptišek a několik mnichů.

Jsem proti vydávání majetků a peněz církvi, jsem pro okamžitou a naprostou odluku církve od státu zvláště poté, co jsem v televizi slyšel jednoho z vrcholných představitelů katolické církve, který prohlásil, že církev se už nebude podílet na charitativní činnosti, ale bude se věnovat pouze službě Bohu a duchovní útěše. Nechci od církve žádnou útěchu, chci aby mé peníze sloužily účelu pro jaký se vybírají. Lidem a ne církvi!

Autor: Vladimír Kapal | sobota 17.9.2011 12:25 | karma článku: 31,83 | přečteno: 2862x
  • Další články autora

Vladimír Kapal

Nyní vím, proč musela být zničena Jugoslávie

V době, kdy byla, Spojenými státy, EU a především NATO, ničena Jugoslávie, jako celistvá republika, v době, kdy byla tato země bombardována tak zvaným humanitárním bombardováním, jak uvedl naprosto arogantně a nesmyslně tehdejší

23.10.2015 v 16:55 | Karma: 46,06 | Přečteno: 21277x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Moc mne pobavila jedna sluníčková husička

Mainstreamovým médiím, především České televizi, již lidé přestali věřit. Lže, jako když tiskne. A když zrovna nelže, tak manipuluje, například s nelegálními imigranty.

25.9.2015 v 18:33 | Karma: 41,15 | Přečteno: 5559x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Jsme stále více zotročováni

Po druhé světové válce se staly USA světovým hegemonem, a to i přes snahu tehdejšího SSSR a jeho socialistického bloku.

25.8.2015 v 17:48 | Karma: 30,12 | Přečteno: 1571x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

TTIP, cesta do pekla

Již delší dobu se v evropském parlamentu projednává smlouva o Transatlantickém obchodním a investičním partnerství – TTIP.

12.7.2015 v 14:57 | Karma: 35,11 | Přečteno: 1721x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Jan Hus

V současné době je vládní garniturou rozšiřován názor, že Jan Hus, či spíše jeho myšlenky, nabádaly lid k vraždění, banditismu a ničení.

8.7.2015 v 17:58 | Karma: 24,98 | Přečteno: 1607x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...

  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4707x
Reginální publicista a noviinář, který se celý život snaží o pravdivé informace. někdy se ovšem i nyní v novinách objevit nesmmějí, a proto bych je chtěl zveřejňovat právě zde.
Více se dozvíte na: www.brandyske-noviny.cz .

Seznam rubrik

Oblíbené stránky