Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zanechali za sebou vykradenou zemi i město

Před nadcházejícími komunálními volbami není od věci zrekapitulovat si, co vše za sebou dvě vládnoucí strany zanechaly. Nejenom ve městě, ale i v celé společnosti. A podívejme se na to pěkně od začátku a nakonec se podívejme i na možné pokračování.

Jedná se samozřejmě o dvě strany, ODS a TOP 09. Zpočátku vládla ve státě jenom ODS, o TOP 09 nevěděl ani její zakladatel Miroslav Kalousek, ten v té době řádil v řadách KDU – ČSL. ODS, zásluhou svého velkého guru a otce zakladatele Václava Klause, nejprve rozkradla tento stát mírou nevídanou v kuponové privatizaci. Ani řádění katolíků a majetkové přesuny v pobělohorské době tolik majetku neukradli. Někteří ekonomové tvrdí, že kuponovou privatizací přišel náš stát o půl druhého bilionu korun, jiní hovoří dokonce o částce přesahující dva biliony. Všechny tyto prostředky byly rozkradeny a obohatili se na nich různí podvodníci a šizuňkové, typu Koženého, za počátečního uznání a potlesku Václava Klause. Některá média, a dalo se to dočíst z otevřených zdrojů, tvrdí, že si i sám Václav Klaus ulil do Švýcarska deset a půl miliardy přes bílého koně Kellera. Faktem zůstává, že dnes nám už nepatří nic, vše, co má nějakou hodnotu, je v cizích rukou a z národa českého bohatne cizina.

Později, to když se Kalousek začal paktovat s komunisty, jen aby byl u financí, mu přestala v KDU – ČSL kvést pšenka, a tak si založil TOP 09, do které jako maskota nasadil, a do čela strany posadil, pospávajícího a blekotajícího Schwarzenberga, jehož šlechtický, byť zákonem zakázaný, titul oblouznil převážně mladé voličstvo. A výsledkem snažení zločince Kalouska a bilderbergského Schwarzenberga byl další podvod století, rovnající se bezmála tomu kuponově privatizačnímu, který se nazval církevními restitucemi. Samozřejmě vehementně podporovaného dalším zrádcem lidu českého Nečasem, samozřejmě z ODS. Tímto darem církvím, mnohé z nich ani před rokem 89 neexistovaly, se nejateističtější stát Evropy zařadil na první místo v obdarování církví ze státních prostředků.

Po prezidentské volbě, kdy naštěstí český národ projevil pud sebezáchovy a zvolil skutečného Čecha a nikoliv přivandrovalce, který se celá léta vládnutí komunistů ukrýval v bezpečí ciziny, aby se po 89 roce okamžitě vrátil a usiloval, bohužel úspěšně, o ohromné majetky, se Schwarzenberg jaksi stáhnul, asi aby vydýchal nezdar. Nyní však opět začal vystrkovat růžky a vší silou a vahou své osobnosti podporuje fašistický, nelidský a genocidu vlastního národa praktikující režim na Ukrajině, který se pučem dostal k moci. Zároveň, věren svému úkolu zadanému Bilderbergem, vehementně prosazuje ozbrojený útok na Rusko a tím pádem vší silou usiluje o vznik války mezi USA, NATO, USA a Ruskem. Ví, musí vědět, že ta válka by byla světová a byla by jaderná. Ví, musí vědět, že by v ní zahynuly miliony, spoustu milionů, lidí na planetě, ale to mu nevadí, naopak, vždyť tajní vládci světa z Bilderbergu potřebují ke své obživě pouze půl miliardy otroků na Zeměkouli. I toto se psalo v otevřených médiích. A proto řve a nutí svět do další války.

Ale není to jediná snaha tohoto člověka (skoro se mi chtělo napsat živočicha). Jde mu ještě o jednu věc a už ji řekl veřejně při druhém kole prezidentských voleb. Jde mu nyní o zrušení dekretů prezidenta Beneše, aby se mohl dostat i k miliardovým majetkům po svém otci, když už se dostal, zásluhou adopce, k majetkům svého strýce. Tím, že by se mu podařilo zrušit Benešovy dekrety, přestal by platit i zákon přijatý jenom kvůli tomuto rodu, jmenuje se Lex Schwarzenberg. Toto je nyní cíl člověka, který přes své zjevné fyzické nedostatky, prakticky uchvátil moc nad zahraniční politikou státu, škodil mu, jak mohl a ve svém škůdcovství pokračuje i nyní, když své názory, jako předseda zahraničního výboru sněmovny, vydává za názory státu.

Je nadmíru zřejmé, že jak v umírající ODS, tak v dosud přežívající TOP 09 platí přísná stranická disciplína, a pokud budou občané volit představitele těchto stran i v komunálních volbách, dávají zvoleným zástupcům těchto stran pouze další mandát k pokračování této politiky. Lze říci, že kdo volí představitele těchto dvou stran, volí válku.

A co zanechali představitelé těchto stran, kteří neomezeně vládli, ve městě? Nakoupené a životně nedůležité objekty, které město budou v následujících letech stát ohromné prostředky. Lze říci, že zanechali město zadlužené. Navíc tím, že podepsali smlouvy o dotaci na akce, které až tak potřebné nebyly, zadlužili město dalšími miliony tak, že v následujících minimálně dvou letech nebudou mít jejich nástupci na důležitější investice ani korunu. Fakt, že několik těchto smluv podepsali zástupci těchto dvou stran právě teď, kdy končí, svědčí o tom, že chtěli zanechat město nástupcům bez volných prostředků. Připadá mi to, jako msta za to, že už je občané, s největší pravděpodobností, v tak velké míře nezvolí a oni své posty neobhájí, čímž přijdou za prvé o své vlastní peníze a za druhé, a to je podstatnější, o možnost řízení města a nakládání s jeho prostředky.

Každý jiný subjekt v čele města bude lepší, nežli zástupci těchto dvou stran. A občané města by si měli uvědomit, že ten, kdo byl v těchto stranách, nebo i jiných, a nyní o sobě prohlašuje, že je nezávislý, lže. Je to jen finta, aby se takto skrytě tito lidé opět dostali k moci, byť pod vznosným názvem a rádoby nezávislostí. Nesmíme se nechat ohlupovat. Pak by mohlo být líp.

Autor: Vladimír Kapal | středa 8.10.2014 0:40 | karma článku: 25,18 | přečteno: 1271x
  • Další články autora

Vladimír Kapal

Nyní vím, proč musela být zničena Jugoslávie

V době, kdy byla, Spojenými státy, EU a především NATO, ničena Jugoslávie, jako celistvá republika, v době, kdy byla tato země bombardována tak zvaným humanitárním bombardováním, jak uvedl naprosto arogantně a nesmyslně tehdejší

23.10.2015 v 16:55 | Karma: 46,06 | Přečteno: 21277x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Moc mne pobavila jedna sluníčková husička

Mainstreamovým médiím, především České televizi, již lidé přestali věřit. Lže, jako když tiskne. A když zrovna nelže, tak manipuluje, například s nelegálními imigranty.

25.9.2015 v 18:33 | Karma: 41,15 | Přečteno: 5558x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Jsme stále více zotročováni

Po druhé světové válce se staly USA světovým hegemonem, a to i přes snahu tehdejšího SSSR a jeho socialistického bloku.

25.8.2015 v 17:48 | Karma: 30,12 | Přečteno: 1571x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

TTIP, cesta do pekla

Již delší dobu se v evropském parlamentu projednává smlouva o Transatlantickém obchodním a investičním partnerství – TTIP.

12.7.2015 v 14:57 | Karma: 35,11 | Přečteno: 1721x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Jan Hus

V současné době je vládní garniturou rozšiřován názor, že Jan Hus, či spíše jeho myšlenky, nabádaly lid k vraždění, banditismu a ničení.

8.7.2015 v 17:58 | Karma: 24,98 | Přečteno: 1607x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb se utkají v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42

Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která bude...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4707x
Reginální publicista a noviinář, který se celý život snaží o pravdivé informace. někdy se ovšem i nyní v novinách objevit nesmmějí, a proto bych je chtěl zveřejňovat právě zde.
Více se dozvíte na: www.brandyske-noviny.cz .

Seznam rubrik

Oblíbené stránky