Máme nejmilitarističtější branný zákon na světě

15. 04. 2015 17:54:16
Po přijetí návrhu branného zákona sněmovnou jsem se podíval do Wikipedie na země, které mají, podobně jako my, brannou povinnost i pro ženy. Byť jsem někde četl, že mají podobnou povinnost ženy i v Severní Koreji a ještě v jedné africké zemi, na Wikipedii se uvádí u Izraele, že je to jediný stát s brannou povinností žen na světě.

Jelikož jsou informace o Izraeli nejdostupnější i v otevřených zdrojích, pátral jsem o tom, jaké to v Izraeli vlastně je. Náš branný zákon uvádí, že k odvodu půjdou všechny muži i ženy v osmnácti letech, jedinou výjimkou u zdravých občanů ČR je pak pouze výchova dětí do věku tří let. Jak sdělil ministr obrany Martin Stropnický, branná povinnost u nás platí pro muže i ženy od osmnácti do šedesáti let. A právě tato fakta z České republiky činí nejmilitarističtější stát na světě, neboť takovýto časový rozsah nemají nikde jinde. Samozřejmě v kontextu branné povinnosti i u žen.

V Izraeli to je tak, že branná povinnost, tedy možnost zavolání záložníků zpět do činné služby, je od osmnácti do čtyřiceti osmi let. Starší muži a ženy již stát na vojnu nepovolává, u nás je horní hranice neskutečně vysoká. V Izraeli je povinná prezenční vojenská služba, u mužů trvá tři roky, u žen jenom rok. Je předřazená i studiu, což znamená, že i vysokoškolští studenti musí studium přerušit na tři roky, to muži a na rok v případě žen. Na vojnu nejsou povolávány ženy, které jsou v době nástupu na vojnu vdané a mají dítě, takové ženy jsou pak vojenské služby zproštěny.

A u nás? Ministr Stropnický tvrdil, že branná povinnost neznamená vojenskou prezenční službu. Jedná se prý o to jakýsi průzkum zdravotního, fyzického a psychického stavu osmnáctiletých. Podle mne to je lež. Pokud u nás nyní existuje branný zákon, existuje i možnost povolat odvedence do armády, jinak by přece tento branný zákon neměl smysl. A pokud existuje možnost povolání odvedenců do armády, musí existovat výcvik. Tak zní logika. Na co by Stropnickému byli desetitisíce chlapců a dívek, kdyby nedokázali vzít flintu ani do ruky?

Domnívám se, že opět jednou na nás hrají betla salámovou metodou. Nyní byl přijat branný zákon, a to i pro ženy, čímž už jenom tento fakt z nás činí jednu z nejmilitarističtějších zemí světa, všude jinde mohou ženy do armády též, ale na základě dobrovolnosti, u nás je to povinnost jít k odvodu a čekat až do šedesáti let, zdali si někdo vzpomene a na vojnu je nezavolá. Za nějaký čas, zatím se bude v mainstreamových médiích eskalovat nebezpečí vzniku konfliktu s největším zloduchem světa, s Ruskem, přijde buď tento, nebo jiný ministr obrany s tím, že když už máme branný zákon, měli bychom mít zákonitě i možnost brance vycvičit na vojáky a bude tu opět prezenční vojenská služba. Na jak dlouho netuším, ale jsem přesvědčen, že to budoucí odvedence a odvedenkyně jistojistě čeká.

Ale zatím ji ještě u nás nemáme. Co ale máme, to jsou odvody. Jsem naprosto přesvědčen, že všem odvedencům budou odebírány vzorky DNA s odůvodněním, že se jedná o prevenci budoucích eventuálních zranění. Tyto vzorky se uloží do databáze a za nějaké desetiletí budou mít vládci země kompletně zmapovaný národ. Do této databáze se začnou připisovat osobní údaje a budou si nás hlídat, jak psy na vodítku. I toto začalo přijetím branného zákona.

Já se toho jistě nedožiji, ale moji vnuci jistě, ale neumím si představit, že by v případě jakéhokoliv konfliktu, navlékli šedesátileté babičky do maskáčů a dali jim flinty, nebo je nutili k přískokům či k plížení, plazení. Bude to jistě pohled pro bohy. A protože naši zákonodárci v budoucnu nebudou jiní, nežli ti dnešní, jistě okopírují další nesmysly, které již nyní vládnou v některých zemích, například ve švédské armádě se v rámci prosazování rovnosti pohlaví, zrušily oddělené koupelny a klozety či ubikace.

Díval jsem se do volebních programů stran současné vládní koalice, ani v jediném jsem nenašel byť jen zmínku o tom, že by chtěl kdosi opět zavést branný zákon, že by zase příkaz od gubernátorů či místodržících, které naše loutky musejí poslechnout?

Branný zákon považuji za zrůdnost vymyšlenou současnou koalicí, lidé, kteří netouží po válčení, po vojenském šílenství, ale ani po tom, aby musely chodit k vojenským odvodům jejich dcery, by měli velice dobře zvážit, komu v příštích volbách dají svou důvěru. Po schválení zrůdnosti branného zákona jim já osobně již absolutně nevěřím.

Poznámka: Tento blog bude čten autorem dnes (15. 4. 2015, 17 -21 hod.) ve vysílání studia Kladno, na rádiu Svobodný vysílač CS

Autor: Vladimír Kapal | středa 15.4.2015 17:54 | karma článku: 35.67 | přečteno: 3780x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 6.23 | Přečteno: 105 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.08 | Přečteno: 185 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.44 | Přečteno: 593 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 525 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse
Počet článků 171 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4707
Reginální publicista a noviinář, který se celý život snaží o pravdivé informace. někdy se ovšem i nyní v novinách objevit nesmmějí, a proto bych je chtěl zveřejňovat právě zde. Více se dozvíte na: www.brandyske-noviny.cz .

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

více

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...