Vladimír Kapal

BIS se hlásí stovky špiclů

19. 06. 2015 16:02:38
Veřejnoprávní Česká televize uvedla v hlavní zpravodajské relaci, že Bezpečnostní a informační služba ČR (BIS) potřebuje další tajné spolupracovníky z řad veřejnosti, a proto si podala náborový inzerát.

Podle ČT se přihlásily stovky zájemců. Kolik těch stovek zájemců o špiclování lidí bylo, televize neupřesnila.

I dnes se s největší pravděpodobností do seznamu tajných agentů BIS hlásí lidé z těchto dvou důvodů a jsem přesvědčen, že ekonomické hledisko je nyní daleko převažující. Kvůli těm pár korunám, neboť jsem přesvědčen, že se nebude jednat o závratné sumy, jsou stovky lidí ochotny špiclovat lidi z okolí, práskat na ně vše, co uznají za vhodné a stejně, jako kdysi, i teď si možná budou vymýšlet, aby si Jidášových třicet stříbrňáků zasloužili. Pro všechny slušné a čestné lidi se tito tajní spolupracovníci BIS stanou stejným póvlem, jakým byli estébáci.

Zároveň se nabízí otázka, jaký je rozdíl mezi komunistickou STB a současnou BIS, když chce využívat služeb tajných spolupracovníků z řad veřejnosti, aby jim práskali sousedy? Odpovídám z mého nejhlubšího přesvědčení, že naprosto žádný! Stejně jako tehdy chce tajná služby i nyní pravidelně dostávat veškeré informace o chování, náladách a postojích veřejnosti k současnému politickému vedení země. A stejně jako tehdy mohou být tyto informace špiclů použity na vydírání a umlčování lidí, kteří nejsou dostatečně loajální a dovolí si mít vlastní zdravý názor.

Již nyní se v některých chorých mozcích politiků, například europoslance Polčáka, objevují názory, že všechna alternativní média, která uvádějí nezkreslenou pravdu o konání NATO a USA ve snaze rozpoutat válečný konflikt, stejně jako postoj k imigrantům, by měla být všemi prostředky umlčena. Nejdříve po právní stránce a poté dokonce i po ekonomické. Tento, a všechny podobné názory, nemají s demokracií vůbec nic společného, jedná se o čirou totalitu, kterou by tito zaslepenci a zrádci českého lidu, nejraději opět u nás zavedli. A snaha BIS o získávání dalších a dalších tajných spolupracovníků tento nastupující trend ještě umocňuje.

Tak, jako jsem z hloubi duše pohrdal všemi tajnými agenty STB a s takovým odpadem lidské společnosti, neboť špiclové, udávající své bližní, ničím jiným nejsou, se zásadně odmítal bavit, stejně tak pohrdám všemi, kteří již nyní spolupracovníky BIS jsou, i těmi, kteří se tam hlásí. Takovíto lidé snad již ztratili právo nazývat se člověkem, jsou to, a provždy již budou, pouze hnusní špiclové.

Poznámka: Poslechněte si Vladimíra Kapala v dnešním vysílání (15 -23 hod hodin) studia Kladno na rádiu Svobodný vysílač CS (Pan Kapal bude vysílat od cca 19:30 hod.)

Autor: Vladimír Kapal | karma: 27.79 | přečteno: 1318 ×
Poslední články autora