Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RJ

R95a11d69e27k 37J80a30r66o76š

31. 8. 2013 10:36

Ten člověk vážně uvažuje, že dotyčnou krásnou západoněmeckou slečnu pojme za manželku a přitom ani nezná její příjmení??? Pan autor blogu je buď dobrý "humorista", anebo ten jeho kamarád není svéprávný...;-D

0 0
možnosti
EM

Hodně ošklivé, nedůstojné muže. Shakespeare to tupcům převyprávěl.

1 0
možnosti
KK

Četlo se to dobře. Ale to je tak vše. Věřím tomu stejně jako každé jiné pohádce. Pokud bych nezažil dobu StB a neznal jejich metody "přátelských" pohovorů a neznal historii té paní, asi by se mi to i líbilo  :-/

2 0
možnosti
Foto

I23v75a58n 14M97a39r54e57k

30. 8. 2013 21:08

Něvěřím tomuto "příběhu" a pokud by se stal tak ten pán byl trošku zbabeělec. Jinak ta slovní ekvilibristika níže >>> "zrejmne ? ! " a "Reynharda Heydericha" je okouzlující  ! 8-o Rv ;-D Rv

3 0
možnosti
KS

Hezky napsane, ale jsem asi staromilec a tak mam porad radeji tu o Budulinkovi...

1 0
možnosti
MR

M15i14l80a24n 77R55a23d54e26k

30. 8. 2013 20:05

zrejmne to neni pravdive, ale je to hezky napsano.

0 0
možnosti
JL

Strašně hezky se ten Váš článek čte a podotýkám, že v době, o které píšete se mnou ještě táta běhal po hřišti (jsem ročník 1965), ale zase na druhou stranu jsem se stal takovým amatérským badatelem ohledně Reynharda Heydericha a vím, že jeho ženu Linu se pokoušeli nějakým způsobem vypátrat naši publicisté. Oni jí v Německu vypátrali, ale ve své podstatě z toho vznikly asi dve fotografie a Lina si je k tělu vůbec nepustila - spíš bych řekl, že je vyhnala. Připadá mi krajně nepravděpodobné, že jeho dcera by dobrovolně vycestovala do Prahy, připadá mi nepravděpodobné, že by jí sem v té době vůbec pustili. Vždyť by mohlo dojít k tomu, že by chodila po stopách otce, tam by určitě hrozilo, že by navštívila Panenské Břežany, že by navštívila místo atentátu, že by se vypravila do nemocnice, ve které zemřel. Vymyslet toho jde spousta dalšího. Nevím, nebyl jsem u toho, ale moc tomu příběhu nevěřím.

3 0
možnosti
MR

M53i86l45a93n 76R81a29d51e63k

30. 8. 2013 16:52

to jsou ty stare rozpory, rozum versus emoce, a nikdo to neda vzdy dohromady, ani ten nejchytrejsi clovek.

0 0
možnosti
Foto

Tak toto bych zpochybnil jako novinářskou nadstavbu. StB velmi dobře věděla, komu dává vízum a případný poplach, tedy s nějakou reakcí někoho z obětí Heydricha, by mohl nastat, pokud by někdo znal identitu té paní. Těžko jí mohl někdo poznat po mnoha letech, identitu znala jen StB. Musela by jí někomu říci. Za další, dámě vůbec nemusela povolit vízum, pokud očekávali problémy, za třetí, ta enderačka musela být dobře prověřená, když jí nechali se volně stýkat s osobou, která mohla být nějakým rizikem. Pochybuji, že bezpečnostním. Možná mohla sloužit k nějaké budoucí provokaci nebo zpravodajské hře.

A nakonec, StB kolem 60. roku nebyla organizace strejců, nebo strejců ano, ale žádných přátelských žvanilů. Spíše by se snažila této situace využít, pokud by zájem měla a tomu pánovi by řekla, tady je papír a budeš popisovat, vše co vidíš a slyšíš. Žádné dobrácké poklepávání a varování.

2 0
možnosti
PK

Osobně si myslím, že by si STB kolem r.1960-1 popovídala s kamarádem ne tak přátelsky. Každý styk se západní osobou musel přece dokumentovat. Nevím z hlavy přesně - teď se tu nějak chtěl angažovat (zámek v Břežanech) syn Heydricha nebo Franka, vypadalo to, že to myslel upřímně.

0 0
možnosti
MK

Heydricha - bylo to sídlo pana otce.

A i když to myslel možná upřimě tak nepatřičnost z toho přímo stříkala. Stejné jako kdyby chtěl syn Hanse Franka opravovat Waršavu nebo vnuk Barbieho opravit bývalé sídlo gestapa v Lyonu.

Jinak STB navzdory dnešním představám patrně stejně jako všechny jí podobné organizace nezačínala hned každého mlátit mezi dveřmi

0 0
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4707x
Reginální publicista a noviinář, který se celý život snaží o pravdivé informace. někdy se ovšem i nyní v novinách objevit nesmmějí, a proto bych je chtěl zveřejňovat právě zde.
Více se dozvíte na: www.brandyske-noviny.cz .

Seznam rubrik

Oblíbené stránky