Vladimír Kapal

Na prezidenta se smějí házet vajíčka beztrestně!

26. 04. 2015 16:29:11
Naprosto šokující informaci přinesla včera, v pátek 24. dubna, mainstreamová média. Rozhodnutím Policie ČR a úředníků v Praze 2 bylo jak policií, tak i radnicí na Praze 2 odloženo, jako neopodstatněné obvinění lidí, kteří na prezidenta České republiky Miloše Zemana házeli 17. listopadu vajíčka.

Zatímco se před průjezdem amerických vojáků v obrněných transportérech a s ostrou municí ve zbraních v mainstreamových médiích loajální novináři předháněli v tom, co by se mohlo lidem protestujícím proti americké vojenské koloně stát, pokud by na vojáky házeli shnilá rajčata, jablka či vejce, v případu českého prezidenta se však nejednalo ani o přestupek.

Před průjezdem americké vojenské obrněné kolony se spekulovalo ve sdělovacích prostředcích, a prakticky se lidem vyhrožovalo a zastrašovali se tím, že by se mohlo v případě házení rajčat či vajec jednat o vážný trestný čin, při kterém by vrhačům a odpůrcům americké vojenské kolony hrozily několikaleté tresty a dokonce se v jedné tiskovině objevilo, že by odpůrci mohli jít do vězení až na dvanáct let.

Navíc se v tisku objevily i informace, že američtí vojáci mohou, při vážném podezření na útok proti nim, použít ostré střelby, a to bez jakékoli trestní odpovědnosti. Ano, již při pouhém podezření, tedy nikoli při opravdovém útoku. Zastrašování odpůrců v celostátních médiích se účinkem neminulo, odpůrců bylo u silnic málo, a ti, kdož měli tu odvahu a s transparenty se na okraje silnic postavili, na Američany neházeli vůbec nic.

V pátek 24. dubna prohlásil v tisku vedoucí odboru správních agend Prahy 2 Ondřej Jícha o házení vajec na českého prezidenta tak, že musel být ochrankou bráněn rozevřenými deštníky, toto: „Věc byla odložena z důvodu, že došlé oznámení neodůvodňuje zahájení řízení o přestupku nebo postoupení věci. Žádné sankce proto uloženy nebyly.“

Oznámení bylo odloženo též Policií ČR, jako neodůvodněné, takže se nikomu z těch, kdož po prezidentu České republiky házeli vejce, nestane vůbec nic. Je to názorný příklad toho, jak účelově a cíleně se při stejné záležitosti postupuje a tato událost vypovídá i o tom, komu vlastně policie, ale i státní úředníci, alespoň na Praze 2, slouží. Ukazuje se, jak pravdivá jsou přísloví, v tomto případě: Když dva dělají totéž, není to totéž.

Při eventuálním házení vajec či rajčat na americké vojáky by se dokonce mohlo jednat o protistátní čin, ale útok vejci na prezidenta republiky, který ovšem mimochodem leží Američanům pořádně v žaludku tím, že odmítá skákat tak, jak pískají, není ani přestupkem.

Podle mého soudu je tento verdikt, který vynesla jak Policie ČR, tak správní úředníci Prahy 2, výsměchem právu, natož pak spravedlnosti, neboť právo a spravedlnost u nás ve většině případů ruku v ruce nejdou. Ve smyslu tohoto výroku o beztrestnosti těch, kdož na prezidenta házeli vajíčka, tudíž vyplývá, že si v Česku může na prezidenta republiky hodit cokoli, kdokoli, aniž by byl hnán k zodpovědnosti, natož pak trestán. Zato na americké vojáky, kteří zde dle platné Ústavy neměli co dělat, kdyby někdo házel například vejce, naši politici a příslušné orgány by nejraději z tohoto činu udělali vlastizradu a kdyby u nás existoval trest smrti, tak by takové osobě tento trest nejraději přišili.

Jestliže se tedy na prezidenta Zemana vajíčka házet mohou, mohlo by se tudíž na něho, podle tohoto výroku, třeba i beztrestně střílet kuličkovou pistolkou, jako se to kdysi stalo prezidentu Klausovi, ale u toho byl pachatel potrestán, inu Klaus zřejmě není Zeman, na Klause se dívalo jinak, nežli na Zemana, na toho se může nakydat co nejvíce hnoje a americký velvyslanec jenom zatleská. A náš mainstreamový tisk se samozřejmě přidá.

Poznámka: Poslechněte Vladimíra Kapala v dnešním (neděle, 26 4.2015 15 - 21:30 hod) ve vysílání studia Kladno na rádiu Svobodný vysílač CS

Autor: Vladimír Kapal | karma: 39.72 | přečteno: 2058 ×
Poslední články autora