Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kazator

13. 9. 2012 18:51
kalousek seka takovy sekery

ze to ani unie za nas nedokaze zaplatit :)

0 0
možnosti
AJ

aljavX

13. 9. 2012 18:31
zatím

dostáváme z EU více než do ní vkládáme, díky EU je jednoduší obchod s důležitýmz partnery v Německu a pod.

Ale jinak v celku souhlas

0 0
možnosti
JR

raz

13. 9. 2012 19:01
Re: zatím

Zóna volného pohybu zboží a služeb bez politické integrace by svou úlohu plnila ne-li lépe, tak rozhodně stejně. A dotace není nic jiného než zhoubné deformování trhu, mezinárodního obchodu a podhoubím korupce!

Můj názor: Čert nám to byl dlužen...myslím dotace!

2 0
možnosti
JR

raz

13. 9. 2012 18:18
Každý vznik nadnárodního státu je provázen

násilím a obvykle  je dříve či později stejně násilnou formou rozdělen. Historie vzniku  nadnárodních států v Evropě má jen jednu vyjímku a tou je Československo. Vleklé boje s mnoha mrtvými, které provázely vznik i zánik Jugoslávie nebo  Sovětského svazu jsou důkazem,že zvnějšku vnucené soužití různých národů přináší jenom problémy a žádné hmatatelné výhody.

Původní idea EU jako zóny volného pohybu zboží, osob a služeb byla životaschopná.Jakmile se jí však později chopili politici vychovaní v internacionalistickém duchu Marxovy doktríny o společné cestě k prosperitě, je vše jinak. Internacionalismus je doktrínou současných evropských politiků.A je jedno zda se jedná o maoistu převlečeného za eurosocialistu Barosseho nebo národní socialistku Merkelovou snící o vybudování nové celoevropské Deutsche Reich ne silou tanků jako se snažil Hitler,ale pomocí ekonomického diktátu.

3 0
možnosti
JH

jahl

14. 9. 2012 4:55
Re: Každý vznik nadnárodního státu je provázen

Ono by to šlo, jen by se musila vytratit idea socialismu. V současnosti státy zasahují do života občanů neúměrným způsobem. Vše řídit, vše regulovat, vše nařizovat, vše zakazovat. K tomu subvence, dotace, granty na to, co si moudrý úředník myslí, že je dobré, nebo se dá na tom vydělat. Současná generace lidí, a to v celé Evropě, je tak prolezlá komunismem a socialismem, že si ani nedovede představit, že existuje něco jako osobní zodpovědnost za sebe  a vlastní rodinu, čest při jejíž existenci nejsou potřeba psané smlouvy. Nechť si jsou občané rovni, ale rovni v příležitostech, ne ve výdělcích. Stát má plnit pouze funkci správní s minimálními náklady a minimálním aparátem, ostatní nechat na svobodném rozhodnutí občana, pak by to mohlo fungovat.

0 0
možnosti
G

Gašpo_3

13. 9. 2012 16:56
Klídek.

Do roku 2014 to Nemci nemajú šancu utiahnuť.;-)

0 0
možnosti
MR

Rupert

13. 9. 2012 16:32
Proč se mít v EU dobře, když nám bylo v RVHP tak špatně

Asi by se Vám líbila EU s tajemnou tváří.

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

13. 9. 2012 21:44
Re: Proč se mít v EU dobře, když nám bylo v RVHP tak špatně

Spatne porovnani. Kdyz jsme se zbavili hrozneho RVHP, neznamena to, ze musime byt v pokrivenem EU.

0 0
možnosti
P

Petr-liska

13. 9. 2012 15:41
..

Alois Jirásek-Temno-příběh situovaný do první poloviny 18.století,R-U vzniklo v roce 1867. Nevadí,zkuste to znovu.

1 0
možnosti
JR

raz

13. 9. 2012 18:47
Re: ..

Můžete předvídat, že se  na EU nebudou naši potomkové dívat stejnou optikou jako se díval Jirásek na dobu Temna?

A situovat vznik Rakouska Uherska do roku 1867 je formalistická hloupost s historickou realitou nesouvisející...ale to je o něčem jiném!

0 0
možnosti
TB

Rengman

13. 9. 2012 15:13
Jako ne no

Evropu tahne dolu predevsim jeji bezedna eurocentrismus a neschopnost se vyporadat s novou geopolitickou situaci. Je pravda, ze diky rozdrobeni a volne soutezi, se evropa vysvihla po roce 1500 na svetovy vrchol a predbehla mnohem silnejsi a vyspelejsi staty jako byla Osmanskaci Mughalska rise ci Mingovska Cina. Diky teto volne soutezi a moznosti volne spolu souperit je Evropa tam kde je.

Jenze to jest hlavnim problemem. Co fungovalo tehdy nefunguje dnes. Narodni stat, tak jak ho utvoril Vestfalsky mir je zastarala jednotka, ktera ztratila svuj strategicky vyznam (v momente vyroby atomovych zbrani), svou dynamiku (jelikoz dynamiku do velke miry urcovali valky ktere vedlim jednotlivy akteri mezi sebou, jenze v momente kdy vlastnite atomovku, tak uz se nelze jen tak bezmezne rezat mezi sebou). Zaroven Evropa mohla mezi sebou soutezit z toho prosteho duvodu, ze na svete pri nejmensim od roku 1700 nebyl stat, ktery by Evrope mohl konkurovat.

0 0
možnosti
TB

Rengman

13. 9. 2012 15:13
Re: Jako ne no

Dnes je vsak svet jiny a byvali rule- takers se pomalu presouvaji do kolonky rule-makers, ze ktere vytlacuji Evropu. Proto je jedinou obranou Evropska federace, jelikoz USA uz nema silu usdrzet tuto pozici sami. Cili nechat regiony at si rozhoduji o danich, dopravnich predpisech atd..., ale mit spolecnou silnou zahranicni a bezpecnostni politiku. O zbytku by si meli dane staty rozhodovat sami. Pamatujte, ze federace je obranou proti homogenizaci. Soucasny stav, kdy by Evropa mohla spet k unitarnimu byrokratickemu statu, ktery bude kecat do vseho, je dosti alarmujici.

0 0
možnosti
P

P.32

13. 9. 2012 15:04
EU

Se mne nelíbí,ale bohužel jsme v EU a to i díky všem co nepoužili v referendu vlastní rozum a čekali zázraky. Nyní si myslím že aby unie fungovala musí zmizet plno"náčelníků "na státní,krajské a i okresní úrovni,což myslím že nepůjde neb i malé korýtko je dobré a žádané.

0 0
možnosti
JP

Chytrakz hospody

13. 9. 2012 15:08
Re: EU

Já s tebou nechci hádat, ale podle mých průzkumů muselo být referendum o našem vstupu do EU upraveno. Teď se pro jistotu  už žádné referenda konat nebudou, co kdyby lidi používali k myšlkení hlavu. Mediální masáže jsou už tak trapné, že jim věří lidé pouze se značně sníženou inteligencí

0 0
možnosti
PS

Petr4905

13. 9. 2012 14:36
Referendem to u nás neprojde, a aby

referendum bylo nesmíme volit ČSSD, TOP09, ODS a další eurohujerské strany, které jsou schopné nás tam zavést bez referenda. seznamte se s programem Svobodných  na http://www.svobodni.cz

10 0
možnosti
MT

jozko skocdopole

13. 9. 2012 14:11
Panenkomariasvatokopecká, zachran nas !

Ja to predpokladal jeste pred zacatkem vstupu do EU, ale byl jsem nazyvan ruznymi "jmeny" a totez bylo popirano i masovymi medii.

Vitejte v novem obdobi temna. Tohle evropske monstrum 1OOO x predci RVHP.

6 0
možnosti
JR

raz

13. 9. 2012 18:42
Re: Panenkomariasvatokopecká, zachran nas !

Vtip roku (nevím  kterého, ale líbi se mi):

Otázka: jaký je rozdíl mezi RVHP a EU?

Odpověď: RVHP fungovalo a nemělo rublovou krizi

0 0
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4707x
Reginální publicista a noviinář, který se celý život snaží o pravdivé informace. někdy se ovšem i nyní v novinách objevit nesmmějí, a proto bych je chtěl zveřejňovat právě zde.
Více se dozvíte na: www.brandyske-noviny.cz .

Seznam rubrik

Oblíbené stránky