Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

J44a36n 14N67o95v70á29k

29. 12. 2012 9:22

Ještě, že žiju v zemědělském kraji. S trochou úsilí si skoro všechny základní potraviny můžu koupit přímo od prvovýrobců. Já mám levně kvalitní potraviny, oni mají lepší zisk než kdyby to prodávali fabrikám/řetězcům.

12 0
možnosti
Foto

Žiji v průmyslovém kraji, avšak dovolenou trávíme převážně v Beskydech.

Nakupujeme u soukromníků provozujících malé obchůdky, nejlepší však je chléb zakoupený v prodejně místní pekárny. Mám možnost odkoupit od sedláků v okolí

různé potraviny (vajíčka, mléko, sýry, v době zabíjaček i maso a uzené výrobky)

a to za docela rozumné ceny o kvalitě nemluvě. A ten chléb 3 kg je i po pěti, šesti dnech chutný, při návratu z dovolené si ho zakoupíme i domů.R^

Nu a doma pak nezbývá než opět nakupovat, to co je v obchodech nabízeno.

Vyhýbám se nákupu zboží z tkzv. "akcí", raději si připlatím a koupím kvalitní výrobek i když ta pochybnost o opravdové kvalitě tu pořád je.8-o

3 0
možnosti
Foto

Dokud to lidi budou kupovat, bude se to prodávat. A můžu vás potěšit: lidi už začínají kvalitu vyhledávat. To o východní/západní výrobě se ví dávno.

9 1
možnosti
MZ

M 68Z

29. 12. 2012 4:08

Nechte ty hloupe reci.V lete jsem prijel do Cech po 5 letech.A protoze jsem castym navstevnikem ceskych serveru,tak jsem jel do Ceska s umyslem opravdu koukat a ochutnavat a udelat si vlastni obrazek.Koupil jsem v Kauflandu spekacky a s brachou jsme je bez problemu na ohni udelali.Kupoval jsem v parnem lete bramborove a jine salaty,a ceske jogurty a jine vyrobky mojich detskych let,ochutnaval jsem i vyrobky ktere maji stejnou znacku i za morem.A svete div se nejaky rozdil jsem nevidel.Prestante uz konecne brecet a proberte se.Zijete v standartni konzumni demokracii.A ta demokracie jste vy vsichni.

9 14
možnosti

Tak nějak. Nejsem gurmán, přiznávám že mě jídlo nějak moc nezajímá, ale rozdíly mezi západních a východním jídlem moc nevidím. Nicméně, je pravdou že nekupuji párky za 70 kč/kg.

Bohužel, nejdříve se do Čechů naváželi lidé s imigrantským syndromem. Teď se pro určité lidi stala moda navážet se do všeho českého. Nic s nimi neuděláte. Mají svou pravdu a když náhodou vycestují, vidí jen to dobré a v Čechách hledají to špatné. Vždy se něco najde. A pak začnou prohlašovat něco o evropských normách, třeti řadých občanech či xkrát rozmraženém jídle, aniž měli znalosti o evropské legislativě, ekonomice či zemědělství. Pro lidi kteří mají stejné znalosti jako autor to může znít hezky, ale ne pro lidi kteří do toho kapku vidí

p.s. Nezastávám se EU kterou z duše nesnáším.

4 1
možnosti
MN

Nevím, kde se bere ta víra v kvalitu českých potravin. Vždyť většina kritizovaného odpadu co ministerstvo zveřejňuje je českého původu

9 2
možnosti
JSS

Pane kolego - spotřebiteli, jací jsem vespolek, asi tohle k NAKOPNUTÍ  na ten další rok.... O co jde? Každýmu  i tomu hodně HOCH o  prachy, moc a jiné podobné!

Vy zmiňujete mizernost v potravinách. Ale vemte si  humanitu dnešních lékařů" Kam jsme je pustili?? Co si dělají advokáti? Nakonec ti různí poslanci - a to až na vrchol  v našem kopečku. Jsme lhostejní,kdo nás zastupuje. Pokud tohle nevymezíme, pak žijeme v podvodech. Stále se bojíme krutosti poslední války. Jelikož se stupňuje vyčúranost - neserióznost a to počítaje i státní sféru, pak musíte nasadit všechny smysly na svou obranu -zkrátka chováte se jako  psycho. Takže se meleme mezi sebou.

Jak z toho?  No používat systém CUKR+BIČ. Jiný recept teď není !

2 2
možnosti
Foto

J18a75n 95V62l87a94d51y43k85a

28. 12. 2012 21:20

Je dobře, že ve vašem článku neopěvujete komunistické výdobytky a nevoláte po navrácení "zlatých časů".... za vše si člověk může sám. Žijeme totiž ve svobodné zemi a je jen na nás, jaké potraviny budeme konzumovat. Nikde nikdo nikoho nenutí opékat nad ohněm špekáčky ze soji... Svoboda je prostě hrozně zavazující ve všem. Svoboda totiž znamená mimo jiné, starat se o sebe, o to co jíš, co piješ, koho volíš, kolik si vyděláš. Je to o volbě. Je to o tom, že si klidně můžu zvolit to, že budu bezdomovec a kalit si krabičáka a nikdo mně za to nezavře....

15 6
možnosti
Foto

Svatá pravda... když vidím, co jsou schopní lidi koupit MALÝM DĚTEM jako laskominu! Plné soli - v nejlepším případě... Přitom když si v rychlosti spočítáte trojčlenkou poměr masa ku ceně, tak sakra rozhazujeme.

2 1
možnosti
WS

Pracoval jsem jako vedoucí masné výroby za minulého režimu a poté i po revoluci, mohu tedy porovnávat. Před revolucí se vyrábělo přesně podle norem, nikdo neměl zájem nic šidit, proč taky. Je pravda, že stroje na kterých se pracovalo, nebyli tak jako dnes krásně nerezové, ale vyrábělo se z masa. Výtěžnost byla 0 až 2 %, nic se nepřidavalo. Po revoluci bylo vše jinak, hlavně výtěžnost - voda, emulze, separáty a td. Hlavně zisk, nedalo se na to koukat. Pozor na zboží v akci, vše je surovinově šizeno a ve skutečnosti si kupujete výrobek odpovídající mizerné kvalitě, nikdo Vám zadarmo nic nedá a zdraví máte jenom jedno.

16 2
možnosti
JD

J68a38n 47D76r84t64i45n93a

28. 12. 2012 21:11

no jestli jste byl vedouci ktery mel vyteznost 0 az 2%, tak to tedy potes klobas ....

5 4
možnosti
JD

J82a16n 81D56r81t14i93n67a

28. 12. 2012 20:51

problem vaseho srovnani je v tom za za socialismu jste musel jist jen to jedno co se u nas vypestovalo a nemel jste moc na vyber. Dneska je vyber mozny a pripada mi to mnohem lepsi nez tenkrat. I tenkrat se daly koupit skutecne hruzy - pamatuji na cosi strasneho co se nayzvalo mleko a dostavali jsme to ve skole jako presnidavku - staci kdyz si na to vzpomenu a jeste dnes se mi z te vzpominky obraci zaludek. Nebo smetanovy jogurt - divna fialova vec dosti odporne chuti ktera vypadala spise jako puding. Mate pravdu ze obcas jsou v supermarketech hrozne veci - treba letos podivna nahrazka syra cihly z Francie - dali jsme kousek do mraveniste a ti mravenci se toho ani nedotkli. Ale jinak jsem s dnesnimi potravinami (hlavne s vyberem) maximalne spokojeny, nemusim behat po deseti obchodech a stat ve frontach (maso, zelenina, ovoce), vsechno pekne pod jednou strechou a kdyz si date jen malinko pozor, tak se moc nespletete.

8 13
možnosti
JD

J93a22n 64D92r61t27i53n30a

28. 12. 2012 20:58

A jeste jedna pripominka - nepripada vam divne ze po pozivani tech dnesnich strasnych potravin u nas docela vyrazne vzrostla delka zivota ??

8 10
možnosti
MK

Jestli Vám smrdí siláž, tak se nezlobte, ale jste hloupý člověk z města. Pro sedláky to je krásná vůně, ale to vy nikdy nepochopíte. Jinak s tou Colou. V Rakousku chutná stejně jako u nás a má i totožnou recepturu. Je tam totiž také cukr a ne umělá sladidla. Kvalitní potraviny koupíte u nás, stejně jako v Rakousku a i v restauraci se stejně dobře najíte. Jen ten oběd nebude stát 65, ale například 150.

13 12
možnosti
PK

P82a98v50e24l 87K47u49l61a

28. 12. 2012 22:12

Martine, u něho je jedno, jestli je z města, nebo z vesnice, protože platí ten zbytek:-)

7 5
možnosti
AT

Ať už byl bývalý režim jakýkoliv,tak na potraviny jsme měli nejpřísnější normy a byli jsme soběstační.Tento režim udělal z republiky odpadiště Evropy,ve velkém jsou k nám dovážené srágory ze zahraničí.Vážená vládo děkuji!

13 9
možnosti
Foto

Vláda obíhá supermarkety a hledá šmejdy za pár korun? Ne, to my, běžní uživatelé. Dovolím si tedy s vámi víceméně nesouhlasit.

8 2
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4707x
Reginální publicista a noviinář, který se celý život snaží o pravdivé informace. někdy se ovšem i nyní v novinách objevit nesmmějí, a proto bych je chtěl zveřejňovat právě zde.
Více se dozvíte na: www.brandyske-noviny.cz .

Seznam rubrik

Oblíbené stránky