Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PR

"Jsme přece stejní lidé jako ti, kteří se narodili o pár stovek kilometrů západněji. Nejsme přece žádný dobytek." .......... Zadny dobytek nejsme, ale za tech sedesat let se z lidi vytratilo neco, co bych nazval sebeduverou, virou sama v sebe, neco, co se tvori po generace.

Kdyz jsem v CR a nakupuji v nejakem supermarketu, vidim co lide do kosiku davaji bez toho, aby se pozastavili nad kvalitou produktu. Nezapomenu, jak jsem jednou v rajonu zeleniny rikal zamestnancovi, vetsinu teto zeleniny by nesezrali ani prasata a at je ztahne, ze je to ostuda. Odpovedi mi bylo, kdyz se ti to nelibi, tak bez jinam .... a ty osklive pohledy lidi okolo.

Ne, ne, lidicky, zijete v tom, co jste si vytvorili a to je Vas problem.

14 2
možnosti
PK

P12a63v79e97l 68K62u57l92a

28. 12. 2012 18:30

A co když je to u někoho naopak? Tím samozřejmě nechci říci, že by tomu tak mělo být u vás a vašich soudruhů.

3 9
možnosti
RH

Akorát nevím, co máte proti siláži pro dobytek. Tomu totiž ta siláž a senáž jede. Narozdíl od šmejdů v supermarketu. Kvalita siláže je totiž větší, než kvalita potravin z řetězců. Co smrdí člověku, nemusí nutně smrdět dobytku. Jinak souhlas. viz.http://www.agromalec.estranky.cz/clanky/senaz-a-silaz/co-je-silaz-a-senaz.html

5 1
možnosti
MP

před měsícem vyšel v MF Dnes článek s vedoucím výroby sýru Niva. Tvrdí, že nikdy nebyly potraviny u nás tak kvalitní. Dal i několi příkladů. K náhražkám říkal, že i oni dělají sýry z rostlinného tuku ale je to vždy uvedeno a zákazník si může vybrat. Větší svoboda znamená i větší zodpovědnost (číst složení atd.) Nelze házet vše do jednoho koše.

8 6
možnosti
MR

M75i14l67a61n 82R27a45d64e97k

28. 12. 2012 17:51

spocitate jim to u voleb? To znamena ze priste pujdou cesi alespon volit? Kez by.

9 1
možnosti
MK

Je to jednoduché: ty EU normy, které jsou vám tak proti srsti, se v zahraničí DODRŽUJÍ. Proč? protože je státní kontrolní organizace důsledně sledují a nedodržování důsledně trestají. Naši úředníci jsou flákači a lenoši z nejhorších a pokud jsou nucení něco předvést, tak je to zmetek. Český úředník se poučil, že vytáhnout se sankcemi na podnikatele znamená riskovat soudní proces, ve kterém zcela mimoidní soudci dají za pravdu tomu, kdo má víc peněz a výřečnějšího advokáta, o pravdu a spravedlnost jim vůbec nejde. Tak ti úředníci sedí na svých židlích, berou platy a nehnou prstem. Tohle jim prochází, protože když na ně někdo podá trestní oznámení za nečinnost, tak ho policie (úředníci) odloží. Když úředníky zažalujete, tak opět ti samí úředníci v talárech je podrží. Státní mafie, spojená s podnikateli. Proto papáte takový dobrý buřty, protože potravinářská inspekce není schopna - s výjimkou šou akcí, po nichž za týden neštěkne pes - vynutit na obchodnících dodržování podle vás nesmyslných norem..

13 3
možnosti
MK

Ještě: ty apely doleji, aby to kontrolovali zákazníci, jsou směšné. Zákazník je bezmocné kuře, kterého lumpové škubou, když státní správa nehne prstem.

7 6
možnosti
MN

Obchodni retezce i obchodnici se bohuzel chovaji tak, jak jim zakaznik dovoli. A pokud 90% zakazniku prijde do obchodu a rozhoduje se podle rovnice hmotnost/cena, tak se nezmeni vubec nic. Az bude cesky zakaznik stejne gramotny a peclivy, jako je zakaznik v zapadni Evrope, a bude vybirat i podle slozeni apod., tak se my vsichni treba dockame.

A dam rovnou priklad. Kdyz se dokaze prodavat ta stejna ryba ve dvou balenich, kde baleni A ma 100g, obsahuje 50% vody za 100Kc, a baleni B ma 100g, 0% vody, a stoji 120Kc ... a v CR se proda vic baleni A, tak je to jen a jen blbost lidi. Logicky by behem kratke doby baleni A melo zmizet z trhu, protoze kazdy by si koupil baleni B.

11 1
možnosti
LC

Průšvih je v tom, že v řetězcích nalézt kvalitní zboží je věc téměř nemožná. Balení B jsem neviděla hodně dlouho ;-€ Není nabídka, přitom poptávka by i bylaRv

2 2
možnosti
MM

Mate pravdu.

Vše je na člověku, date člověku šanci neomezeně švindlovat, tak švindluje, krást, tak krade, lhát, tak lže,.... Etika a morálka se u nás nenosí. Pochopte, je období trhu. Toho trhu, který nás vychová, jak kdysi prohlásil Václav Klaus a který ke kauze Janoušek, Bém jen suše prohlásil "TO SE NEMĚLO DOSTAT NA VEŘEJNOST" Takže etika a morálka dostala valé. Ryba prostě smrdí od hlavy.

7 3
možnosti
Foto

J41i22ř24í 98N62ě72m77e85c

28. 12. 2012 15:20

Píšete, že i kdybychom všichni vycházeli  každý týden do ulic, s tou pakáží, co nám teď vládne, by to ani nehnulo. Tedy musíme udělat něco silnějšího, důraznějšího. Co třeba zabít pijavici, která vám saje krev? Nebo zbavit se parazitů, kteří vám ztrpčují život? Co třeba pouliční lampy a provaz? To co oni dělají nám je OK - prý. Fajn. Bude tedy také OK, pokud se budeme bránit drobátko důrazněji, než vycházením do ulic.

6 3
možnosti
JH

J61a90n 69H51l51e74d49í88k

28. 12. 2012 21:52

pane Němec, jistě neprozradíte, čím vy jste za celý život přispěl k rozkvětu republiky?

Kritizovat umí každý, dokonce i absolutní negramota.

1 0
možnosti
PD

P74e78t77r 41D39v83o23ř53á45k

28. 12. 2012 14:47

To máte špatně, siláž pro krávy nemá být kyselá. Že ta siláž kysele smrděla, bylo znamením, že shnila. A to by nežraly ani krávy. Krávy shnilé nežerou.

5 0
možnosti
PD

P42e19t36r 50D35v51o79ř58á94k

28. 12. 2012 14:49

Ono by se tehdy stačilo zeptat nějakého zootechnika. To jen tak na okraj k tehdejším hygienickým a stravním standartům u skotu.

3 0
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4707x
Reginální publicista a noviinář, který se celý život snaží o pravdivé informace. někdy se ovšem i nyní v novinách objevit nesmmějí, a proto bych je chtěl zveřejňovat právě zde.
Více se dozvíte na: www.brandyske-noviny.cz .

Seznam rubrik

Oblíbené stránky